• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Ķiršu – šokolādes kēksiņi


Foto: paneparadiso.wordpress.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 125 g sviesta(istabas temperatūrā)
  • 100 g tumšās šokolādes(sasmalcināta)
  • 300 g ķiršu ievārījuma
  • 150 g pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas (sakultas)
  • 150 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera

Garnējumam:

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 100 ml saldā krējuma
  • 12 glazētu ķiršu
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Sāk kausēt sviestu un, kad tas gandrīz izkusis, tad pievieno šokolādi un turpina sildīt līdz arī šokolāde ir izkususi.
  3. Tad pievieno ķiršu ievārījumu, cukuru, sāli un olas. Ar koka karoti visu samaisa viendabīgā masā un pievieno miltus.
  4. Iegūto mīklu ielej kēksu formiņās un liek cepties aptuveni 25 minūtes. Kad kēksiņi gatavi, tad novieto tos atdzesēties aptuveni 10 minūtes.
  5. Garnējumam: Nelielā katliņā ielej saldo krējumu un mazos gabaliņos salauztu šokolādi, uzvāra. Noņem no karstuma un ar elektrisko putotāju sakuļ līdz masai bieza konsistence. Iegūtu masu pārlej pār šokolādes kēksiņiem un rotā ar glazētiem ķiršiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2698 reizes

,,,,