• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Ķiršu jogurta kūka ar smilšu mīklu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 glāzes ķiršu jogurta
  • 2 olas
  • 160 g pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes vaniļas ekstrakta
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes

Smilšu mīklai:

  • 180 g sviesta (mīkstināta)
  • cukurs (pēc garšas)
  • milti (pēc vajadzības)
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
  2. Smilšu mīkla: Dziļā bļodā ar rokām samīca sviestu un cukuru, pakāpeniski pievieno miltus.
  3. Visu mīca līdz mīklai viendabīga konsistence. Saveļ to bumbā un ievieto ledusskapī uz 20 - 30 minūtēm.
  4. Pildījums: Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju saputo jogurtu, olas un cukuru.
  5. Pievieno vaniļas ekstraktu, sāli, kurkurūzas cieti un turpina putot līdz masa viendabīga, bez kunkulīšiem.
  6. Atdzesēto mīklu ieklāj kūkas formā, veidojot augstas malas. Pamatni nedaudz sadursta ar dakšiņu.
  7. Jogurta pildījumu pārlej pār mīkluas kārtu.
  8. Liek cepties 35 minūtes. Gatavo kūku uzreiz pēc cepšanas liek aukstā vietā atdzesēt vismaz uz 3 stundām.
  9. Gatavo kūku dekorē ar svaigiem ķiršiem un/vai putukrējumu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2141 reizes

,,,,,