• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Ķiršu brendija – šokolādes kūka


Foto: taste.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g sviesta
  • 1 ēdamkarote espresso kafijas
  • 250 g pūdercukura
  • 250 ml piena
  • 40 g kakao pulvera
  • 350 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 3 olas (nedaudz sakultas)
  • 180 g tumšās šokolādes
  • 600 ml saldā krējuma
  • 65 ml ķiršu brendija
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 850 g atkaulotu, konservētu ķiršu (nokāsti)
  • tumšā šokolādes dekorēšanai 
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai un ietauko 6 cm dziļu 23 cm platu kvadrātveida kūkas formu. Izklāj tās pamatni un malas ar cepamo papīru tā, lai ~  2 cm no tā, karātos pāri formas malām.
  2. Sviestu, kafiju, cukuru, pienu un kakao  ielej katliņā un vāra vidēji lielā karstumā aptuveni 8-10 minūtes. Tad noliek 20 minūtes atdzesēties.Tad pievieno miltus un olas, rūpīgi samaisa līdz masai viendabīga konsistence. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā pannā un liek cepties aptuveni 50-60 minūtes. Kad biskvīts gatavs, noliek to atdzesēties.
  3. Šokolādi un 100 g saldā krējuma ielej bļodā, kuru var izmantot mikroviļņu krāsnī un karsē 1-2 minūtes, apmaisot masu ik 30 sekundes. Atdzesē 15 minūtes.
  4. Izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ atlikušo saldo krējumu un pūdercukuru. Atliec malā ~ 450 g ķiršu kūkas dekorēšanai. 
  5. Pārējos ķiršus sagriez pusītēs un pievieno pusei saldā krējuma.
  6. Sadali kūkas biskvītu 3 kārtās un pamatnes kārtu noliec uz seklas paplātes. Iesmērē ar 1 ēdamkaroti ķiršu brendija un pārklāj ar pusi no ķiršu krēma. Liec nākamo biskvīta kārtu un iesmērē ar 1 ēdamkaroti ķiršu brendija un pārklāj ar atlikušo ķiršu krēmu.
  7. Klāj pāri pēdējo biskvīta kārtu un iesmērē tās virsmu un kūkas malas ar atlikušo ķiršu brendiju.
  8. Kūkas sānus pārsmērē ar šokolādes krēmu un piespied klāt šokolādes skaidiņas. Pār kūkas virsmu klāt atlikušo putukrējumu un izkārto ar atlikušajiem ķiršiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3319 reizes

,,,