• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Kefīra – želejas kūka ar ķiršiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 1/2 l kefīra
  • 3 ēdamkarotes škidra medus
  • 40 g želatīna
  • 4 ēdamkarotes ķiršu sīrupa
  • 1 ēdamkarote citrona miziņas
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  1. Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un atstāj uzbriest uz 20 minūtēm.
  2. Dziļā bļodā sajauc kefīru un krējumu, labi samaisa.
  3. Tad pievieno medu un visu saputo ar putojamo slotiņu.
  4. Uzbriedināto želatīnu izkausē, nepārtraukti maisot, bet neuzvārot (!)
  5. Želatīnu atdzesē un, lejot šaurā strūklā, pievieno kefīra masai. Rūpīgi samaisa.
  6. 1/3 masas ielej atsevišķā traukā, bet atlikušajai masai pievieno ķiršu sīrupu, rūpīgi saputo viendabīgā masā.
  7. Nedaudz ķiršu masas ielej sev tīkamā formā vai traukā un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
  8. Tad ielej nedaudz baltās masas un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
  9. Darbības atkārto līdz abi krēmi izlikti, pēc katras kārtas ievietojot formu ledusskapī uz 15 minūtēm.
  10. Kad viss izlikts ievieto kūku ledusskapī uz 1 stundu.
  11. Dekorē pč savas gaumes ar ogām, riekstiem, sukādēm, utt.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2045 reizes

,,,,,,