• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Kefīra kūka ar vārīto krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 500 ml kefīra
  • 1 1/2 glāze pūdercukura
  • 2 olas
  • šķipsniņa sāls
  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 3 ēdamkarotes medus

Krēmam:

  • 250 ml piena
  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 200 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • vaniļas cukurs
  1. Biskvīts: Rūpīgi sajauc miltus ar cukuru un olām.
  2. Tad pievieno kefīru, lejot šaurā strūklā, dzeramo sodu un samaisa viendabīgā masā.
  3. Pievieno medu un visu vēlreiz rūpīgi samaisa.
  4. Mīklu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Cep 200°C temperatūrā 25 minūtes. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 - 5 kārtās.
  6. Krēms: Nelielā katliņā cukuru sajauc ar miltiem un olām.
  7. Pakāpeniski pievieno pienu un ātri visu samaisa viendabīgā masā. 
  8. Tad masu liek karsēties līdz vārīšanās temperatūrai. Atdzesē.
  9. Masai pievieno sviestu un vaniļas cukuru, krēmu saputo ar elektrisko putotāju.
  10. Katru biskvītu pārziež ar krēmu, kā arī kūkas virsmu.
  11. Dekorē ar šokolādes skaidiņā'm un riekstiem vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4052 reizes

,,,,,,