• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Kārtainās mīklas – kondensētā piena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 paka saldēta, kārtainā mīkla (bez rauga)

Krēmam:

  • 3 olas
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 250 ml piena
  • 2 tējkarotes miltu
  • 100 g culura
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 300 g vārīta kondensētā piena
  1. Saldēto mīklu atkausē un katru loksni izrullē 0.5 cm biezumā, sagriež 2 x 3 cm lielos kvadrātos un cep 220°C temperatūrā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  2. 1/6 daļu kvadrātiņu sadrupina un atliek maliņa līdz būs nepieciešami.
  3. Krēms: Olas, kondensēto pienu,kakao pulveri, pienu, cukuru un miltus saputo ar elektrisko putotāju.
  4. Masu liek karsēties uz nelielas uguns līdz tā sabiezē (kā mannas putras konsistencē).
  5. Tad krēmam pievieno sviestu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  6. Kārtainās mīklas kvadrātiņus sadrupina un iemaisa krēma masā.
  7. Masu ieklāj sevis uzvēlētā kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi vai foliju.
  8. Ieveto ledusskapī uz nakti.
  9. Nākamajā dienā izņem no formas un dekorē ar maliņā noliktajām mīklas drupatām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4774 reizes

,,,