• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Kārtainā torte „Napoleons”


Foto: delightsofculinaria.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 480 g kviešu miltu 
  • 300 g sviesta (margarīna) 
  • glāze kefīra (rūgušpiena) 
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas 
  • 1 ēdamkarote etiķa 

Krēmam:

  • 150 g sviesta 
  • 270 g pūdercukura 
  • 300 g skāba krējuma 
  • 1 1/2 ēdamkarotes kakao 
  • 2 olas 
  • 60 sasmalcinātu riekstu 
  • 1 tējkarote ruma esences
  1. Kefīram vai rūgušpienam pievieno dzeramo sodu un etiķi, miltus sakapā ar sviestu vai margarīnu. 
  2. Visu samaisa un iejauc mīklu. 
  3. Slēgtā traukā uz vairākām stundām (vēl labāk uz diennakti) novieto ledusskapī. 
  4. Izveltnē un izcep 5 plāksnes. 
  5. Sviestu saberž ar pūdercukuru, pievieno krējumu, kakao, olas, sasmalcinātus riekstus, ruma esenci. Visu samaisa. 
  6. Plāksnes kārto vienu uz otras, pa starpām ziežot krēmu. 
  7. Tortes virsu pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3930 reizes

,,