• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Karameļu krēms tortēm un kūkām


Foto: dirtcheapejuice.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 ml piena
  • 150 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 100 g cukura
  • 15 g vaniļas cukura
  • 50 ml ūdens
  1. Nelielā katliņā uzslida pienu un pakāpeniski pievieno miltus. Atdzesē.
  2. Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo sviestu līdz masa kļūst balta, tad pievieno 30 g cukura, vaniļas cukuru un piena maisījumu, turpinot putot līdz masa sabiezē.
  3. Siltumizturīgā bļodā ieber atlikušo cukura daudzumu, pārlej ar 50 g ūdens un liek karsēties uz lēnas uguns.
  4. Gaida līdz pilnībā izkūst cukura graudiņi un masa sāk sabiezēt, atgādinot karameli.
  5. Tad karameli pievieno sviesta masai un intensīvi to puto līdz krēms sāk līdzināties putukrējumam.
  6. Šo karameļu krēmu var izmantot kā pildījumu tortēm, kūkām un citiem konditorejas izstrādājumiem.
  7. Kā arī tas ir ļoti gards tāpat vien!

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
19689 reizes

,,,,,,,