• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Karaliskais ābolu pīrāgs


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 85 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 1/2 glāze miltu
  • 1/4 glāzes cukura
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 700 g ābolu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 200 g cukura
  • kanēlis (pēc garšas)

Krēmam:

  • 2 olas
  • 180 g skābā krējuma
  • 100 g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • vanilīna cukurs (pēc garšas)

Drupatām:

  • 110 g sviesta
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 + 1/4 glāzes miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  1. Debešķīgi gards un ātri pagatavojams ābolu - krēma pildījuma pīrāgs ar kraukšķīgu garoziņu. Tiešām karalisks!
  2. Mīkla: Sviestu izkausē, pievieno olu, skābo krējumu, cukuru un sāli.
  3. Visu rūpīgi samaisa, pievieno miltus un cepamo pulveri, atkal samaisa.
  4. Pildījums: Ābolus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno cukuru, sviestu un visu nedaudz pasautē 7 - 10 minūtes.
  5. Beigās pievieno kanēli.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olas, pievieno skābo krējumu, cukuru, miltus, vanilīna cukuru. Rūpīgi samaisa.
  7. Drupatas: Mīkstinātu sviestu saspaida, pievienojot cukuru, miltus, cepmao pulveri līdz izveidojas drupatas.
  8. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. No mīklas veido maliņas uz augšu.
  9. Izkārto tvaicētos ābolus, pārlej ar krēmu u pārkaisa ar drupatām.
  10. Visu cep 180°C temperatūrā 50 - 55 minūtes.
  11. Ja pīrāga virsma ātri apdeg, pārklāj to ar foliju.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
21028 reizes

,,,,