• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Kanēļa – dzērveņu pīrāgs ar kokosriekstu krēmu


Foto: eva.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 312 g  mandeļu miltu
  • 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 60 ml kokosriekstu eļļas
  • 3 lielas olas (sakultas)
  • 244 g ābolu mērces
  • 227 g grieķu jogurta
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 80 g rozīņu
  • 60 g sasmalcinātu riekstu (valrieksti, pekanrieksti)

Kokosriekstu krēmam:

  • 700 g kokosriekstu piena (bez piedevām)
  • vaniļas ekstrakts pēc garšas

Garnējumam:

  • Žāvētas un svaigas dzērvenes
  • rieksti
  • granātābola sēklas

 

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūka formu ar noņemamām malām.
  2. Dziļā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas, izņemot riekstus un rozīnes.
  3. Atsevišķā bļodā to pašu izdara ar slapjajām sastāvdaļām.
  4. Tad rūpīgi sajauc gan sausās, gan slapjās sastāvdaļas kopā un pievieno riekstus un rozīnes.
  5. Ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 40 minūtes.
  6. Kad kūka gatava, novieto to atdzesēties.
  7. Kokosriekstu krēmam: Atver kokosriekstu piena skārdenes bez liekas sakratīšanas un ieliek bļodā krēmveidīgo tā daļu.
  8. Izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ to, aptuveni 5 minūtes un pakāpeniski pievieno vaniļa ekstraktu un cukuru, ja nepieciešams.
  9. Pārklāj atdzesēto kūku ar kokosriekstu krēmu un dekorē ar ogām un riekstiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1044 reizes

,,,,