• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Kafijas – bezē kūka ar putukrējumu


Foto: livejournal.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 4 olu baltumi
  • 250 g pūdercukura
  • 2 tējkarotes svaigi maltas kafijas
  • 2 tējkarotes rūgtās šokolādes skaidiņu
  • šķipsniņa sāls
  • 2 tējkarotes kukurūzas cietes
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 300 ml saldā krējuma
  • kakao pulveris (dekorēšanai)
  1. Nelielā trauciņā sajauc pūdercukuru ar malto kafiju un šokolādes skaidiņām.
  2. Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju spauto olu baltumus līdz apjoms palielinās 3 - 4 reizes.
  3. Pakāpeniski, pa 1 ēdamkarotei, pievieno pūdercukura maisījumu un beigās pievieno cieti un citrona sulu.
  4. Uz cepamā papīra uzzīmē 22 cm lielu apli un, virzienā no centra, sāk vienmērīgi klāt bezē masu.
  5. Liek cepties 150°C temperatūrā apmēram 1 stundu.
  6. Gatavo bezē atstāj uz nakti cepeškrāsnī ar aizvērtām durvīm.
  7. Nākamajā dienā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu stingrā masā un pārklāj pār bezē pamatni.
  8. Dekorē ar kakao pulveri vai jebko citu pēc pašu gaumes.
  9. Ievieto kūku ledusskapī uz pāris stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3146 reizes

,,,,,,,