• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Zemeņu – jogurta torte


Foto: avtowave.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 300 g bezpiedevu jogurta
  • 300 ml piena
  • 30 g želatīna
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • cukurs pēc garšas
  • 1 ēdamkarote kakao

Zemeņu kārtai:

  • 1 glāze zemeņu biezeņa
  • 5 g želatīna
  • 50 g ūdens
  • cukurs pēc garšas
  • zemenes rotāšanai
  1. Jogurtu no ledusskapja atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  2. Želatīnu aplej ar pienu un atstāj uz 10 minūtēm. 
  3. Tad liek uz uguns un, neļaujot uzvārīties, karsē līdz želatīns izkusis.
  4. Noņem no uguns un nedaudz atdzesē. Pa to laiku saputo jogurtu ar cukuru. Pievieno citrona sulu un vēlreiz saputo.
  5. Jo ilgāk putos, to gaisīgāka sanāks želeja.
  6. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pievieno pienu ar želatīnu. Saputo līdz masa kļūst viendabīga.
  7. 1/4 daļai no iegūtās masas pievieno kakao pulveri, kārtīgi samaisa.
  8. Jogurta - kakao masu lej tortes formā un liek saldētavā uz 10 minūtēm.
  9. Pēc tam lej atlikušo jogurta masu un liek ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai.
  10. Kad sastingusi arī otrā kārta, jāķeras klāt zemeņu kārtai.
  11. Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Karsē, apmaisot, neuzvārot, līdz želatīns izkusis.
  12. Mazliet atdzesē.
  13. Zemeņu biezenim pievieno cukuru pēc garšas un želatīnu, samaisa.
  14. Iegūto zemeņu želeju lej uz sastingušās jogurta kārtas un liek ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
8024 reizes

,,