• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Jogurta torte ar apelsīnu sīrupu


Foto: taste.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Kūkai:

  • 140 g izsijātu miltu
  • 170 g mannas
  • 1 un 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 160 g maltu mandeļu
  • 4 olas
  • 160 g pūdercukura 
  • 150 g nesālīta sviesta
  • 80 ml augu eļļas
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 5 apelsīnu miziņas
  • 350 g grieķu jogurta

Sīrupam:

  • 2 apelsīnu sula un miziņas
  • 240 ml ūdens
  • 200 g cukura
  • 2 ēdamkarotes rožūdens
  • 1 kanēļa standziņa(pārlauzta uz pusēm)
  • 4 kardamona pākstis (saberztas piestā)
  • 5 sagrieztas zemenes
  • 25 g smalcinātu pistāciju
  • 300 g grieķu jogurta
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 170°C temperatūrai, ietauko 24 cm lielu kūkas formu un izklāj gan tās pamati, gan sānus ar cepamo papīru.
  2. Sajauc miltus, mannu,maltās mandeles, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli dziļā bļodā.
  3. Izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ olas un cukuru līdz masa ir bieza jeb aptuveni 5 minūtes.
  4. Sajauc sviestu, eļļu, vaniļu un apelsīnu miziņas bļodā un pārber ar iepriekš sagatavoto miltu maisījumu, samaisa.
  5. Tad pievieno jogurtu un 1/3 olu maisījuma mīklai un ielej virtuves kombainā, lai visu kārtīgi samaisītu, tad pakāpeniski pievienoatlikušo olu maisījumu. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties 50 minūtes. 
  6. Sīrupa pagatavošana: Apelsīnu miziņas, sulu, ūdeni, cukuru, rožūdeni un garšvielas sajauc katliņā un silda vidēji lielā karstumā līdz cukurs ir pilnībā izkusis.
  7. Pavāri to 10-15 minūtes līdz sīrups kļūst biezs un staipīgs.
  8. Kad kūka izcepusies, sadur tajā mazus caurumiņus un pakāpeniski pārlej ar karsto sīrupu. Atstāj kūku atdzesēties pilnībā, neizņemot no formas.
  9. Kad kūka pilnībā atdzisusi, izņem to no formas un dekorē ar apelsīnu šķēlītēm, zemenēm un pistācijām. Pasniedz ar grieķu jogurtu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1333 reizes

,,,