• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Jogurta – šokolādes kēkss


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 170 g miltu
  • 1/2 tējkarotes dzeramā soda
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 125 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 150 g jogurta
  • 40 g kakao pulvera
  • 60 ml ūdens
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un sagatavo dziļu kūkas formu, nedaudz ietauko to.
  2. Sajauc sāli, dzeramo sodu un izsijātus miltus.
  3. Atsevišķā traukā sajauc cukuru un sviestu, pakāpeniski pievieno olas un vēlreiz visu rūpīgi samaisa ar elektrisko putotāju.
  4. Tad pievieno pusi no miltu maisījuma, pusi no jogurta daudzuma, rūpīgi samaisa un pievieno atlikušo miltu maisījumu un jogurtu.
  5. Atsevišķā traukā sajauc kakao pulveri ar ūdeni un nelielu dalu mīklas.
  6. Formas pamatnē klāj balto mīklu, tad brūno mīklu un pāri atkal balto mīklu.
  7. Liek cepties 45 - 55 minūtes 180°C temperatūrā.
  8. Kūku var dekorēt ar izkausētu balto un/vai tumšo šokolādi, riekstiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2191 reizes

,,,