• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Jogurta – ogu torte ar iebiezināto pienu


Foto: lady.mail.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 olas
  • 8 ēdamkarotes cukura
  • 100 g cukura
  • 10 g cepamā pulvera
  • 5 ēdamkarotes ūdens
  • 170 g kondensētā piena
  • 120 g 20% skābā krējuma
  • 1/2 citrona sula
  • 1 ēdamkarote sarkano jāņogu
  • 1 ēdamkarote upeņu
  • 1 ēdamkarote piena pulvera
  • 180 g jogurta
  • 100 g trekna biezpiena
  • 20 g želatīna
  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un olu dzeltenumus, cukuru ar elektrisko putotāju sakuļ.
  2. Turpina kult un pievieno 5 ēdamkarotes ūdens.
  3. Atsevisķā bļodiņā sakuļ olu baltumus ar škipsniņu sāls un 4 ēdamkarotēm cukura.
  4. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un sijājot pievieno olu dzeltenumu masai, rūpīgi samaisa.
  5. Tad olu masā iecilā saputotos olu baltumus.
  6. Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko.
  7. Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā un cep 30 minūtes 180°C temperatūrā.
  8. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  9. Ogu krēms: Ogas ar blenderi sasmalcina, tad pievieno piena pulveri un 100 g cukura.
  10. Tad pievieno biezpienu, jogurtu un ar elektrisko putotāju visu sakuļ.
  11. Sagatavo želatīnu pēc uz paciņas rakstītajām instrukcijām un pievieno masai.
  12. Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī uz 10 minūtēm.
  13. Pamata biskvīta kārtu liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 2/3 ogu masas, klāj pāri nākamo kārtu un pārziež ar atlikušo krēma daudzumu.
  14. Ievieto torti ledusskapī uz apmēram stundu un tikmēr pagatavo krēmu.
  15. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ iebiezināto pienu sajauc un skābo krējumu, pakāpeniski pievienojot citrona sulu.
  16. Tortes virsmu pārklāj ar krēmu un ievieto ledusskapī vēl uz 1 stundu.
  17. Dekorē ar ogām, kokosriekstu skaidiņām, pēc jūsu pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4545 reizes

,,,,,