• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Jogurta krēma torte „Vektors”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 5 olas
  • 175 g cukura
  • 120 g miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 400 ml bezpiedevu jogurta
  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • 100 g rieksti šokolādē (dekorēšanai)
  1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo ar 50 g cukura, kad masa sāk sabiezēt, tad pievieno atlikušo cukura daudzumu.
  2. Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar 1 - 2 ēdamkarotēm olu baltumu masas.
  3. Izsijātus miltus pievieno olu dzeltenumu masai un rūpīgi samaisa.
  4. Atsevišķā traukā atliek aptuveni 1/4 daļu mīklas un sajauc ar nedaudz olu baltumu masas. Liek to cepties 180°C temperatūrā 20 minūtes.
  5. Pārējo mīklas daudzumu sajauc ar kakao pulveri un atlikušo olu baltumu masu. Liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī 35 minūtes.
  6. Kad abi biskvīti gatavi, pilnībā atdzesē tos un pārklāj vienu virs otra. 
  7. Starp tiem var klāt kausētu cukuru vai medu, kas apvienots ar ūdeni.
  8. Želatīnu izšķīdina ūdeni un pievieno jogurtam. Rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  9. Ielej masu kūkas formā un ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
  10. Tad klāj to pār kūku un dekorē ar riekstiem šokolādē, augļiem, ogām vai jebko citu pēc jūsu gaumes. 
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2249 reizes

,,,,,,