• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Itāļu zemeņu torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1/2 glāze miltu
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 3/4 glāzes cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes silta piena
  • zemenes

Papildus:

  • putukrējums
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 22 - 24 cm lielu kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  2. Dziļā bļodā izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli un sāli.
  3. Atsevišķā bļodā  ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru, pievieno olas un pienu un vēl nedaudz sakuļ.
  4. Pievieno miltu maisījumu un visu ar lāpstiņu samaisa.
  5. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā, pār to izkārto zemeņu pusītes un cep 30 - 35 minūtes.
  6. Kad kūka gatava, pārkaisa ar pūdercukuru.
  7. Pasniedz vēl siltu ar putukrējumu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1466 reizes

,,,,