-
250 g skābā krējuma
-
1/2 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
-
3 olas
-
3 ēdamkarotes kakao pulvera
-
200 g cukura
-
1/2 tējkarotes dzeramās sodas (izšķīdinātas etiķī)
-
milti (pēc nepieciešamības)
Krēms:
-
150 g sviesta
-
1/2 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
-
2 - 3 ēdamkarotes kakao pulvera
-
citrona miziņas
|
|
-
Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu, skābo krējumu, kakao pulveri un dzeramo sodu.
-
Tad masai pievieno izsijātus miltus, līdz tā iegūst ļoti bieza krēma konsistenci.
-
Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
-
Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo visas krēmam paredzētās sastāvdaļas viendabīgā masā. Ja nepieciešams, pievieno pūdercukuru.
-
Gatavo biskvītu sadala horizontāli 2 kārtās un starp tām klāj šokolādes krēmu.
-
Kūku ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
|