• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Iebiezinātā piena – šokolādes kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g skābā krējuma
  • 1/2 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 200 g cukura
  • 1/2 tējkarotes dzeramās sodas (izšķīdinātas etiķī)
  • milti (pēc nepieciešamības)

Krēms:

  • 150 g sviesta
  • 1/2 bundžiņa vārīta iebiezinātā piena
  • 2 - 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • citrona miziņas
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu, skābo krējumu, kakao pulveri un dzeramo sodu.
  2. Tad masai pievieno izsijātus miltus, līdz tā iegūst ļoti bieza krēma konsistenci.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  4. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo visas krēmam paredzētās sastāvdaļas viendabīgā masā. Ja nepieciešams, pievieno pūdercukuru.
  5. Gatavo biskvītu sadala horizontāli 2 kārtās un starp tām klāj šokolādes krēmu.
  6. Kūku ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2504 reizes

,,,,,,