• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Iebiezinātā piena – riekstu kārums


Foto: Iebiezinātā piena - riekstu kārums

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 120 g kubiņos sagriezta auksta sviesta
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura

Krēmam:

  • 50 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 400 g vārīta kondensētā piena

Papildus:

  • 150 g piena šokolādes
  • 30 g riekstu
  1. Pārklāj ar cepamo papīru 23 cm lielu, kvadrātveida formu.
  2. Sajauc miltus ar sviestu, pievieno cukuru un rūpīgi izmīca mīklu.
  3. Iegūro mīklu izklāj pa iepriekš sagatavoto formu un nedaudz sadursta ar dakšiņu.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes vai līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.
  5. Krēms: Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno iebiezināto pienu un cukuru, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  6. Samazina karstuma līmeni un turpina sildīt vēl 5 minūtes vai ilgāk, līdz masa sabiezē un kļūst bāli dzeltena, sāk virzīties priem no katliņa malas.
  7. Masu nedaudz atdzesē un pārklāj pār izcepto biskvītu, novietu vēsā, sausā vietā pilnībā atdzist.
  8. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sajauc ar riekstriem.
  9. Pārlej pār krēma kārtu un atdzesē.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7083 reizes

,,,