• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Iebiezinātā piena – mandeļu kūka ar šokolādi


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 150 g mandeļu
  • 100 g cukura
  • 80 g miltu
  • 100 g saldkrējuma sviesta

Pildījumam:

  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 1 ēdamkarote medus
  • 50 g saldkrējuma sviesta
  • 5 ēdamkarotes saldā krējuma

Papildus:

  • 60 g šokolādes
  • 60 ml sladā krējuma
  1. Mandeles sasmalcina pulverveida masā. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pievieno olu dzeltenumus, sasmalcinātās mandeles un miltus.
  3. Tad masai pievieno 2 olu baltumus un rūpīgi samaisa. Atlikušos olu baltumus saputo un rūpīgi iecilā mīklā.
  4. Šos biskvītus labāk cept katru atsevišķi. Tātad, mīklu ieklāj 2 kūkas formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Katru biskvītu liek cepties 180°C temperatūrā 30 minūtes.
  6. Krēms: Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno iebiezināto pienu, medu un karsē 10 minūtes, nepārtraukti maisot.
  7. Pēc pirmajām piecām minūtēm, pievieno saldo krējumu un turpina karsēt. Tad atdzesē.
  8. Pirmo biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar daļu krēma. Atstāj uz 10 minūtēm.
  9. Tad pārklāj ar otru biskvītu un pārziež pār to atlikušo krēma daudzumu.
  10. Nelielā katliņā karsē saldo krējumu un izkausē tajā šokolādi.
  11. Glazūru pārziež pār kūkas virsmu un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1795 reizes

,,,,,,,,