• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Iebiezinātā piena – banānu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 200 g margarīna
  • 10 g cepamā pulvera
  • 6 olas

Krēmam:

  • 150 g sviesta
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 2 banāni

Piesūcināšanai:

  • 5 ēdamkarotes aveņu novārījuma
  • 1/3 glāzes vārīta ūdens

Dekorēšanai:

  • 100 g baltās šokolādes
  1. Olu baltumus atdala no olu dzletenumiem, olu baltumus ievieto ledusskapī.
  2. Olu dzeltenumus un cukuru saputo, pievieno izkausētu margarīnu un saputo ar elektrisko putotāju.
  3. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. 3/4 maisījuma pieveno olu dzeltenumu masai, rūpīgi samaisa.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus stingrās putās, iecilā mīklā.
  5. Tad pievieno atlikušo miltu maisījumu un rūpīgi samaisa.
  6. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  7. Cep 180 - 200°C temperatūrā 35 - 40 minūtes.
  8. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un iebiezināto pienu.
  9. Banānus sasmalcina biezenī, pievieno krēma masai un saputo viendabīgā masā.
  10. Biskvīta vidū izdrupina lēzenu bedrīti visa tā platumā. Drupatas noevieto maliņā.
  11. Aveņu nnovārījumu sajauc ar ūdeni un piesūcina biskvītu.
  12. 2/3 krēma pārklāj pār biskvītu, pārkaisa ar maliņā novietotajām drupatām.
  13. Tad pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu un pārkaisa ar baltās šokolādes skaidiņām.
  14. Ievieto kūku ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2583 reizes

,,,,,,,,