• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Hurmas – olu liķiera kūka ar putukrējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 175 g miltu
  • 75 g pūdercukurs
  • 100 grami sviesta
  • 50 g sasmalcinātas mandeles

Pildījumam:

  • 4-5 gabali hurmas
  • 200 g saldā krējuma
  • 25 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 30 g sasmalcinātu pistāciju
  • 2 ēdamkarotes olu liķiera
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 100 g aprikožu marmelādes
  • 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote apelsīnu liķiera
  1. Izsijātus miltus sajauc ar sasmalcinātām mandelēm, pūdercukuru.
  2. Mīkstinātu sviestu pievieno miltu maisījumam un rūpīgi samaisa, ievieto mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Atdzesēto mīklu izklāj uz gludas virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem un izrullē.
  4. Mīklu ieklāj cepšanas formā tā, lai sānu malas būtu paceltas aptuveni 2 cm augstumā.
  5. Liek pamatni cepties 200°C temperatūrā aptuveni 20 minūtes.
  6. Pildījums: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu, tad pievieno olu liķieri, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
  7. Iegūto masu pārklāj pār atdzesēto smilšu mīklas pamatni.
  8. Noskalo un nomizo hurmu, sagriež to plānās šķēlītēs un izkārto pār krēma kārtu.
  9. Nelielā katliņā sajauc marmelādi ar apelsīnu liķieri un, nepārtraukti maisot, karsē līdz masai viendabīga konsistence. 
  10. Atdzesē to un pārlej pār hurmas šķēlītēm.
  11. Saldo krējumu ar cukuru saputo un ievieto to konditorejas maisā, lai rotātu kūku.
  12. Ar sasmalcinātā pistācijām pārkaisa kūkas virsmu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1053 reizes

,,,,