• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Granātābolu pīrāgs ar mandelēm


Foto: i.telegraph.co.uk

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:


Mīklai:

  • 8 olas
  • šķipsniņa sāls
  • 300 g pūdercukura
  • 1 citrona rīvētas miziņas
  • 1 apelsīna rīvētas miziņas
  • 300 g maltu mandeļu

Garnējumam:

  • 2 granātāboli
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu.
  2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, dziļā bļodā liekot olu baltumus, bet olu dzeltenumus - nelielā bļodiņā.
  3. Olu baltumus sakuļ, pievieno šķipsniņu sāls.
  4. Kuļ līdz olu baltumi kļūst stingri, bet ne sausi, tad pievieno 100 g pūdercukura un turpina kult. Noliek maliņā, līdz būs nepieciešami.
  5. Atlikušos 200 g pūdercukura un apelsīnu, citronu miziņas pievieno olu dzeltenumiem, tad ar elektrisko putotāju sakuļ līdz masa ir viegla un gaisīga.
  6. Pievieno maltās mandeles un rūpīgi iemaisa olu dzeltenumu masā. Šī masa būs bieza un smaga, tādēļ, lai to padarītu vieglāku pievieno olu baltumu masu.
  7. Rūpīgi samaisi, bet tā lai masa nezaudētu savu gaisīgumu.
  8. Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liec cepties aptuveni 30-40 minūtes. 
  9. Tiklīdz kūka izcepusies un vēl karsta, apsmidzini to ar viena granātābolu sulu un ļauj tai iesūkties.
  10. Tad novieto kūku atdzesēties un sasūkties ar granātābolu sulu.
  11. Kad tā pilnībā atdzisusi, izņem to no formas un pārklāj ar otra granātābola sēkliņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
631 reizes

,,,