• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Gaišā alus torte „Napoleons”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 ml gaišā alus
  • 250 g sviesta
  • 3 1/2 glāzes miltu

Krēmam:

  • 1 l piena
  • 5 olas
  • 1 1/2 glāzes cukura
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 250 g sviesta
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  1. Izsijātus miltus sajauc ar sviestu, kas sagriezts plānās šķēlītēs.
  2. Pakāpeniski masai pievieno alu un sāk mīklu mīcīt, kamēr tā atlīp no rokām.
  3. Mīklu ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  4. Pēc tam sadala to 12 vienādās daļās un katru no tām izrullē. Izgriež A4 formāta lapas formā.
  5. Liek mīklu cepties 180°C temperatūrā līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un vaniļas cukuru.
  7. Nepārtraucot maisīšanu pievieno 1/2 glāzi auksta piena un rūpīgi samaisa.
  8. Atlikušo piena daudzumu nelielā katliņā uzsilda un tad pakāpeniski pievieno krēmam.
  9. Nepārtraukti maisot, karsē krēmu līdz vārīšanās temperatūrai vai kamēr tas sabiezē.
  10. Krēmu atdzesē un pievieno tam sviestu. Visu saputo ar elektrisko putotāju.
  11. Krēmu klāj pār katru no biskvītiem un tortes virsmu.
  12. Ievieto ledusskapī uz nakti un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1988 reizes

,,,,,