• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Dzērveņu – melleņu drupačkūka ar mandelēm


Foto: twopeasandtheirpod.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 280 g miltu
  • 200 g cukura
  • 180 g sviesta
  • 1/2 tējkarotes dzeramās odas
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 olas
  • 180 ml paniņu
  • 150 g saldētu/svaigu melleņu
  • 150 g saldētu/svaigu dzērveņu
  • 60 g krēmsiera
  • 40 g sašķeltas mandeles
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu ar noņemamām malām.
  2. Virtuves kombainā ieber miltus, cukuru un sviestu, maisa līdz izveidojas drupačas un 90 g no drupaču masas noliec maliņā.
  3. Atlikušajai masai pievieno cepamo pulveri, dzeramo sodu un turpina vēl pāris minūtes maisīt.
  4. Pievieno atsevišķā trauciņā iepriekš sakultu olu un paniņas, turpina maisīšanu līdz masai viendabīga konsistence.
  5. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā, pārklāj ar krēmsieru.
  6. Sasmalcina dzērvenes un mellenes, tad pārklāj pār krēmsiera kārtu.
  7. Pārber pāri iepriekš atliktos 90 g mīklas drupačas un liek cepties 40-50 minūtes (pārbaudi kūku jau pēc 35 minūtēm un tā katras 5 minūtes pēc tam) .
  8. Kad kūka gatava, ļauj tai atdzist un pirms pasniegšanas pārber ar pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1661 reizes

,,,