• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Diētiskā sarkano jāņogu – auzu pārslu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 110 g auzu pārslu
  • 2 olu baltumi
  • 50 g vājpiena biezpiena
  • 10 g kakao pulvera
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • pūdercukurs (pēc garšas)

Suflē:

  • 200 g sarkano jāņogu
  • 400 g vājpiena biezpiena
  • 15 g želatīna
  • pūdercukurs (pēc garšas)
  1. Pamatne: Auzu pārslas nedaudz pārkaisa ar miltiem, sajauc ar cepamo pulveri, kakao pulveri, pūdercukuru.
  2. Tad pievieno olu baltumus, biezpienu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Masai jābūt maigai, bet tā nedrīkst lipt pie rokām.
  4. Masu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, veidojot maliņas uz augšu.
  5. Cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.
  6. Suflē: Sarkanās jāņogas sasmalcina biezenī un izlaiž caur sietu.
  7. Pievieno pūdercukuru, biezpienu un visu rūpīgi samaisa.
  8. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest, tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  9. Atdzes;eto želatīnu pievieno biezpiena masai un rūpīgi samaisa.
  10. Masu saputo ar elektrisko putotāju un ievieto ledusskapī uz 5 minūtēm.
  11. Masu pārklāj pār kūkas pamatni un ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
  12. Kūku var dekorēt ar svaigām ogām, šokolādi vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4803 reizes

,,,,,