• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Citrusaugļu siera kūka ar ogām


Foto: maryberry.co.uk

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 150 g musli
  • 120 g saldkrējuma sviesta

Krēmam:

  • 750 g svaigā siera
  • 250 g cukura
  • 3 olas
  • 1 laims
  • 1 citrons
  • 12 g želatīna

Dekorēšanai:

  • 400 g svaigu/saldētu ogu
  1. 23 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Sviestu izkausē un sajauc ar musli, ieklāj iepriekš sagatavotās formas pamatnē.
  3. Liek cepties aptuveni 10 - 15 minūtes.
  4. Krēms: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus un cukuru, laima un citrona miziņu ar elektrisko putotāju saputo biezā masā līdz cukurs izkusis.
  5. Atsevišķi saputo olu baltumus stingrā masā.
  6. Želatīnu pārlej ar nelielu ūdens daudzumu un atstāj uzbriest vismaz 5 minūtes. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  7. Izkausētajam želatīnam pieveno izspiestu laima un citrona sulu, rūpīgi samaisa.
  8. Pakāpeniski olu dzeltenumiem pievieno svaigo sieru, nepārtraukti putojot ar elektrisko putotāju.
  9. Tad, lēni turpinot putot, pievieno arī ar citrusaugļu sulu pārlieto želatīnu.
  10. Saputotos olu baltumus rūpīgi iecilā pārējā masā un iegūto krēmu pārlej pār musli pamatni.
  11. Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
  12. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām/saldētām ogām vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2033 reizes

,,,,,,,