• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Citronu – melleņu torte ar putukrējumu


Foto: thisismydinner.wordpress.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 350 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 450 g svaigu melleņu
  • 130 g skābā krējuma
  • 120 ml piena
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 3/4 tējkarotes citronu ekstrakta
  • 1 tējkarotes citronu miziņas
  • 200 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 300 g cukura
  • 4 olas

Citronu garnējumam:

  • 200 g sviesta
  • 2 tējkarotes citronu miziņas
  • 960 g pūdercukura
  • 60 ml citrona sulas
  • 6 ēdamkarotes putukrējuma
  • 1/2 tējkarote citrona ekstrakta
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • šķipsniņa sāls
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ieklāj divās 23 cm lielās kūkas formās cepamo papīru. Ietauko to un nedaudz pārber ar miltiem.
  2. Vidēja izmēra bļodā sajauc mīklai nepieciešamās sausās sastāvdaļas un 1 ēdamkaroti no maisījuma ieber dziļā bļodā.
  3. Pievieno mellenes un apmaisa tās 1 ēdamkarotē maisījuma.
  4. Gan miltu maisījumu, gan mellenes noliek maliņa līdz nepieciešams.
  5. Sajauc pienu, skābo krējumu, vaniļu, citrona ekstraktu nelielā bļodiņā un arī noliek maliņā līdz nepieciešams.
  6. Virtuves kombainā sakuļ sviestu un cukuru (apmēram 5 minūtes).
  7. Pievieno olas, tad pakāpeniski miltu un piena maisījumus(sākot un beidzot ar miltiem).
  8. Tad pievieno mellenes un visu maisa līdz izveidojas viendabīga mīklas konsistence.
  9. Iegūto mīklu ieklāj divās iepriekš sagatavotajās kūkas formās un cep aptuveni 30-35 minūtes. Kad biskvīti gatavi, novieto tos atdzesēties.
  10. Garnējums: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un citrona miziņas(aptuveni 3 minūtes).
  11. Lēni pievieno pūdercukuru un turpina kult.
  12. Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un turpina kult līdz izveidojas viendabīga masa (aptuveni 3-5 minūtes).
  13. Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem un pār tortes virsmu.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1184 reizes

,,,