• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Citronu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 380 g miltu
  • 250 g sviesta
  • 200 g skābā krējuma
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas (dzēsta etiķī/citrona sulā)

Pildījumam:

  • 1 1/2 citrona
  • 200 g cukura
  • 20 g cietes
  1. Sviestu sarīvē uz rupjas rīves un sajauc ar miltiem.
  2. Tad masai pievieno skābo krējumu un dzēsto sodu, visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un sadala divās daļās (2/3 un 1/3).
  3. Ievieto abas mīklas daļas ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Pildījums: Citronus sasmalcina biezenī un sajauc ar cukuru.
  5. Lielāko mīklas daļu ieklāj kūkas formas pamatnē ar malām nedaudz uz augšu.
  6. Pārkaisa to ar cieti un ieklāj citronu pildījumu.
  7. Otru mīklas daļu pārklāj pār pildījumu un liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4094 reizes

,,,