• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Citronu – ingvera torte bez miltiem


Foto: gotovim-doma.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 100 g magoņu sēklu
  • 100 g maltu mandeļu
  • 100 - 150 g cukura
  • 80 g izkausēta un atdzesēta sviesta
  • 3 olas
  • 1 citrona miziņa
  • 1 ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera

Krēmam:

  • 2 citronu sula
  • 1 citrona miziņa
  • 100 - 150 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 ēdamkarote kartupeļu miltu
  • 1 - 2 ēdamkarotes invgvera sulas, izspiestas no svaigi rīvēta ingvera
  • 200 - 250 ml salda krējuma
  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. 
  2. Dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno sviestu, magones, mandeles, citrona miziņu, ingveru un kārtīgi samaisa.
  3. Olas baltumus saputo stingras putās un ļoti uzmanīgi iecilā mīklā, lai tā nezaudē gaisīgumu.
  4. Tortes formā ar 24 cm diametru ieklāj cepampapīru, formas sānus ietauko ar sviestu.
  5. Formā lej mīklu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā un cep 20 - 25 minūtes.
  6. Gatavu biskvītu nedaudz atdzesē, izņem no formas, ļoti uzmanīgi apgriež otrādi, un lēnām noņem papīru.
  7. Biskvīts ir ļoti gaisīgs un maigs. Uzliek to uz režģa un atdzesē pilnībā.
  8. Pēc tam biskvītu sagriež 2 daļās, iegūstot 2 biskvīta ripas.
  9. Krēmam kārtīgi sajauc olu dzeltenumus, viena citrona sulu un kartupeļu miltus.
  10. Cukuru, otra citrona sulu un ingvera sulu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  11. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, tajā pievieno olu dzeltenumu - kartupeļu miltu maisījumu.
  12. Vāra, līdz masa sabiezē. Atdzesē un pievieno citrona miziņu.
  13. Saputo saldo krējumu un sajauc to ar atdzisušo citronu masu.
  14. Ar krēmu noklāj katru biskvītu un arī tortes malas.
  15. Torti rotā pēc katra paša ieskatiem, var ar citrona miziņām, kumvatu sukādēm un pistācijām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2373 reizes

,