• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Citrona – melleņu siera kūka ar samazinātu tauku saturu


Foto: treesorganicgranville.foodpages.ca

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 175 g „Selgas” cepumu
  • 2 ēdamkarotes sviesta (izkausēts)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 28 g želatīna ar citrona garšu
  • 120 ml verdoša ūdens
  • 340 g vājpiena biezpiena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 citrona sulas
  • 1/4 tējkarotes citrona miziņas

Garnējumam:

  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 tējkarotes kukurūzas miltu
  • 100 g mellenes (sadalītas)
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • pūdercukurs (pēc izvēles)

 

  1. Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausēto sviestu un olīveļļu viendabīgā masā.
  2. Iegūto masu izklāj pa 20 cm lielu kūkas formas pamatni un ar karotes otru pusi izlīdzina to.
  3. Ieliek saldētavā sastingt aptuveni 15 minūtes, tad ieliek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
  4. Pildījums: Verdošā ūdenī izkausē želatīnu un noliek maliņā līdz tas atdziest līdz istabas temperatūrai. 
  5. Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ biezpienu un cukuru līdz biezpiens atgādina gaisīgu pudiņu vai arī aptuveni 5-6 minūtes. 
  6. Kad želatīns ir atdzisis, pievieno to biezpiena masai un turpina kulšanu lēnā tempā aptuveni 1 minūti.
  7. Izņem cepumu pamatni no ledusskapja un rūpīgi pārklāj to ar biezpiena masu.
  8. Tad pārklāj to ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz aptuveni 8 stundām.
  9. Garnējumam: Nelielā katliņā ieber cukuru, kukurūzas miltus, citrona sulu, ūdeni un pusi no mellenēm.
  10. Visu silda vidēji karstā temperatūrā, ik pa laikam apmaisot, līdz masa sāk sabiezēt.
  11. Tad noliek to atdzesēties vai ieliek ledusskapī līdz kūka ir gatava servēšanai.
  12. Kad kūka ir sastingusi, izņem to no formas un sagriež gabaliņos. Katru gabaliņu pasniedz ar iepriekš pagatavoto melleņu mērci,
  13. svaigām mellenēm un pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2876 reizes

,,,