• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Citrona krēma kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • milti (pēc acu mēra)
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarote sodas
  • 1 citrons

 

  1. Izkausē sviestu un pievieno cukuru, olas, skābo krējumu, sāli uz cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
  2. Tad pakāpeniski pievieno miltus un mīklu rūpīgi izmīca.
  3. Pildījums: Citronu pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm.
  4. Tad to samaļ caur gaļas mašīnu (kopā ar visu miziņu) un sajauc ar 1 glāzi cukura.
  5. Mīklu sadala divās daļās un katru daļu izrullē.
  6. Vienu daļu klāj kūkas formā tā, lai 1 - 2 cm maliņas būtu uz augšu.
  7. Ieklāj citrona masas pildījumu un pārklāj ar otru mīklas slāni.
  8. Cep 180°C 30 - 40 minūtes vai līdz kūkai zeltaina nokrāsa.
  9. Pasniedz ar pūdercukuru un svaigām ogām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3372 reizes

,,