• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Citrona-jogurta kūka ar sīrupu


Foto: taste.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 22 cm kūkas forma
  • 3 olas
  • 220 g pūdercukura
  • 2 citroni un 2 tējkarotes citrona miziņas
  • 300 g miltu (izsijāti)
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 280 g grieķu jogurta un papildus vēl servēšanai
  • 125 g augu eļļas

Citronu sīrupam:

  • 2 citronu sadrīvētas miziņas
  • 110 g pūdercukura
  • 80 ml citronu sulas
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.  Ietauko pannu un izklāj ar cepamo papīru
  2. Ar mikseri saputo olas un cukuru ~ 4 min ( līdz krēmveida konsistencei).
  3. Pievieno citrona sulu un miziņas, turpina putot vēl pāris minūtes.
  4. Iesijā miltus, tad pievieno jogurtu un eļļu. Maisa, kamēr masai ir viendabīga konsistence.
  5. Masu ielej formā un cep 45 min vai arī, kamēr koka irbulītis vairāk nav aplipis ar mīklu.
  6. Kamēr mīkla cepas, sāk gatavot sīrupu. Citrona miziņas ieber katliņā un vāra ūdenī
  7. ~ 1 min. Notecina un saglabā miziņas. Tad citronu miziņu novārījumam pievieno cukuru, citrona sulu un 2 ēdamkarotes ūdens
  8. tajā pašā katliņā un vāra, maisot uz lēnas uguns, kamēr cukurs izkūst. Turpina vārīt 3 min vai kamēr viss
  9. sabiezē un pievieno miziņas. 
  10. Ar iesmu izveido aptuveni 15 caurumiņus pa visu kūku. Pārlej to ar pusi sīrupa un ļauj tam kūkā iesūkties. Kūku atstāj
  11. formā 30 min, pirms noņem malas. Kad malas ir noņemtas, pārlej kūku ar atlikušo sīrupu un pasniedz ar grieķu jogurtu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1795 reizes

,