-
300 g rīvētu burkāni
-
100 g valriekstu
-
250 g miltu
-
1 tējkarote dzeramās sodas
-
1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
-
1/2 tējkarote sāls
-
1 1/2 tējkarotes kanēļa
-
4 olas
-
300 g cukura
-
1 glāze sviesta
-
2 tējkarotes vaniļas cukura
Krēmam:
-
60 g sviesta
-
200 g krēmsiera
-
200 g pūdercukura
-
1 tējkarote vaniļas cukura
|
|
-
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un pārklāj kūkas fvormu ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
-
Ar elektrisko putotāju saputo olas, pakāpeniski pievieno cukuru un sviestu.
-
Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu, sāli, kanēli un visu samaisa viendabīgā masā.
-
Tad pievieno rīvētus burkānus un sasmalcinātus valriekstus.
-
Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 40 - 50 minūtes.
-
Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu līdz krēmveidīgai konsistencei.
-
Pievieno krēmsieru, pūdercukuru un visu turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
-
Krēmu pārklāj pār kūkas formu un dekorē ar svaigām ogām vai pēc pašu gaumes.
|