• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Burkānu valriekstu kūka ar siera krēmu un mellenēm


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 300 g rīvētu burkāni
  • 100 g valriekstu
  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 1/2 tējkarotes kanēļa
  • 4 olas
  • 300 g cukura
  • 1 glāze sviesta
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura

Krēmam:

  • 60 g sviesta
  • 200 g krēmsiera
  • 200 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un pārklāj kūkas fvormu ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olas, pakāpeniski pievieno cukuru un sviestu.
  3. Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu, sāli, kanēli un visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Tad pievieno rīvētus burkānus un sasmalcinātus valriekstus.
  5. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 40 - 50 minūtes.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu līdz krēmveidīgai konsistencei.
  7. Pievieno krēmsieru, pūdercukuru un visu turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
  8. Krēmu pārklāj pār kūkas formu un dekorē ar svaigām ogām vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3021 reizes

,,,,,,,,