• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Burkānu torte ar krēmsiera krēmu


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam

  • 3 lielas olas
  • 1,5 glāzes cukura
  • 1/2 glāzes brūnā cukura
  • 1,5 glāzes augu eļļas
  • 5 lieli burkāni (450 g)
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1,25 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • 1/2 tējkarotes muskatrieksta
  • šķipsniņa maltu krustnagliņu

Krēmam:

  • 450 g krēmsiera
  • 1/2 glāzes pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 60 g skāba krējuma
  • sasmalcināti valrieksti rotāšanai
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  2. 2 tortes formas izklāj ar cepamo papīru. Iesmērē ar sviestu.
  3. Traukā saputo olas ar cukuru, kamēr cukurs ir izkusis. Pamazām pielej eļļu, pēc tam pievieno burkānus un samaisa.
  4. Sajauc miltus. cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli, muskatriekstu un krustnagliņas. Pamazām pievieno olu masai.
  5. Mīklu sadala 2 daļās, lej tortes formās un cep biskvītus 25 - 30 minūtes līdz zeltaini brūnai nokrāsai.
  6. Atdzesē. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru, sāli, krējumu un vaniļu. Puto 5 minūtes.
  7. Katru biskvītu pārsmērē ar krēmu, arī tortes sānus. Rotā ar valriekstiem. Liek ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2632 reizes

,