• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Burkānu kūka ar ananāsiem


Foto: annascakes.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 225 g saspiesta ananāsa
  • 100 g rīvētu burkānu
  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 220 g brūnā cukura
  • 240 ml rapšu eļļas
  • 280 g miltu
  • 2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 2 tējkarotes malta kanēļa
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 100 g sasmalcinātu valriekstu

Garnējumam:

  • 450 g krēmsiera
  • 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 240 g pūdercukura
  • sauja smalcinātu valriekstu
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu.
  2. Nosusina ananāsus, saglabājot 2 ēdamkarotes sulas. Dziļā bļodā  sakuļ olas, cukuru (gan brūno, gan balto), eļļu, burkānus, nosusinātos ananāsus un 2 ēdamkarotes sulas viendabīgā masā.
  3. Nelielā bļodā samaisa miltus, dzeramo sodu, kanēli un sāli. Pakāpeniski pievieno iepriekš pagatavotajā masā un pieber klāt valriekstus. Iegūto masu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties aptuveni 35-40 minūtes.
  4. Kad kūka gatava, novieto to atdzesēties.
  5. Garnējumam - dziļā bļodā sakuļ krēmsieru un sviestu līdz masa kļūst viendabīga, tad pievieno vaniļas ekstraktu un pūdercukuru, rūpīgi iemaisa masā. Pārklāj iegūto krēmu pār atdzesēto kūku un pārber ar sasmalcinātiem valriekstiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3453 reizes

,,