• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Bumbieru – šokolādes torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 6 olas
  • 150 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 1/2 citrons
  • 150 g miltus
  • 30 g kakao pulvera
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 500 g gatavu bumbieru
  • šķipsniņa kanēļa
  • šķipsniņa ingvera
  • 1 citrons
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 400 ml bumbieru sulas
  • 2 paciņas želatīna (augļu glazūrai)

Šokolādes krēmam:

  • 250 ml piena
  • 60 tumšās šokolādes
  • 2 olu dzeltenumi
  • 25 g cukura
  • 30 g cietes
  • 125 g mīkstināta sviesta
  • 50 g pūdercukura
  • 1 bumbieris
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ieklāj cepamo papīru kūkas formā, nedaudz ietauko to.
  2. Biskvīts: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un olu baltumus ar elektrisko putotāju sakuļ.
  3. Atsevišķā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar sāli, kanēli, cukuru un rīvētu citrona miziņu.
  4. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un kakao.
  5. Olu dzletenumu masā iecilā 1/2 no olu baltumu masas, pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  6. Tad iecilā atlikušo olu baltumu masu un mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā.
  7. Liek cepties 30 - 40 minūtes līdz bīskvīts kļūst zetlaini brūns.
  8. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  9. Pildījums: Bumbieris nomizo, izgriež serdes un sadala 4 daļās, savukārt, katru ceturtdaļu sagriež plānās šķēlītēs.
  10. Apkaisa šķēlītes ar kanēli, ingveru, citrona miziņām, vaniļas cukuru un cukuru.
  11. Pārlej želatīnu ar bumbieru sulu un atstāj uzbriest un tad izkausē.
  12. Pārlej to pār bumbieru šķēlītēm, rūpīgi samaisa un atstāj atdzesēties.
  13. Izkārto bumbieru šķēlītes pār pamata biskvīta kārtu un klāj pāri nākamo biskvītu, tad ievieto kūku ledusskapī.
  14. Krēms: Uzkarsē 2/3 no piena un sajauc ar šokolādes gabaliņiem, maisa līdz šokolāde pilnībā izkususi.
  15. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, cieti un atlikušo piena daudzumu, iemaisa šokolādes masā.
  16. Iegūto masu karsē līdz tā sabiezē, nepārtraukti maisot.
  17. Iegūto olu krēmu atdzesē.
  18. Tikmēr ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu ar pūdercukuru un pakāpeniski iemaisa olu krēma masā.
  19. Atdzesēto torti izņem no formas un tās virsmu un malas noziest ar šokolādes krēmu.
  20. Torti dekorē ar bumbiera šķēlītēm un, ja vēlaties, atlikušo krēmu iepildiet konditorejas maisā un ar zvaigžņveida uzgali rotājiet torti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3215 reizes

,,,,,