• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Brīvdienu biezpiena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 1/2 glāze cukura
  • 2/3 glāzes miltu
  • 1 citrona miziņa
  • šķipsniņa sāls

Krēmam:

  • 500 g vājpiena biezpiena
  • 1/2 glāze cukura
  • 10 g želatīna
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls.
  2. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, nepārtraucot putošanu.
  3. Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno cukuru un miltus.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Cep 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un cukuru.
  7. Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi ūdens, uzbriedina, tad izkausē, nedaudz atdzesē un pievieno biezpiena masai.
  8. Visu rūpīgi saputo un pārklāj pār biskvītu.
  9. Visu ievieto ledusskapī uz pāris stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2964 reizes

,,,