• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Biskvīta torte ar iebiezināto pienu „Intriga”


Foto: vkusnoo.com.ua

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 10 olas
  • 350 g cukura
  • 250 g miltu
  • 150 g kartupeļu cietes
  • 12 ēdamkarotes ūdens
  • 15 g vaniļas cukura
  • 2,5 tējkarotes cepamā pulvera

Krēmam:

  • 500 g sviesta
  • 300 g iebiezināta piena
  • 2 ēdamkarotes kakao
  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus saputo ar cukuru stingrās putās, pievienojot ūdeni.
  2. Saputo olu dzeltenumus un rūpīgi pievieno baltumu masai.
  3. Pievieno miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Kārtīgi visu samaisa.
  4. Apaļā tortes formā ieklāj cepamo papīru.
  5. Vienmērīgā kārtā ieklāj 10 ēdamkarotes biskvīta masas. Cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  6. Pārējo biskvīta mīklu sadala 3 vienādās daļās.
  7. Katru daļu lej uz standarta cepeškrāsns plāts, uz kuras ieklāts cepamais papīrs un cep biskvītus 10 - 15 minūtes.
  8. Iegūst 3 biskvītus. Vēl karstus tos liek uz dvieļa ar papīru uz augšu. Papīru noņem.
  9. Ar dvieļa palīdzību katru biskvītu satin ruletē. Atstāj uz dažām minūtēm.
  10. Pēc tam katru biskvīta ruleti sagriež vienādās 6 cm šķēlēs.
  11. Gatavo krēmu. Mīkstu sviestu saputo ar iebiezinātu pienu. Pievieno kakao un saputo gaisīgu masu.
  12. Apakšējo biskvīta kārtu samitrina pēc vēlēšanās ar cukura sīrupu, kakao vai kādu citu šķidrumu.
  13. Apaļo biskvītu pārklāj ar plānu krēma kārtu.
  14. Ņem vienu biskvīta strēmeli, apsmērē to ar krēmu, sarullē un liek biskvītam centrā.
  15. Apsmērē otru biskvīta strēmeli un tin apkārt rullītim, kurš atrodas biskvīta vidū. 
  16. Tā apsmērē visas biskvīta strēmeles, un satin apkārt iepriekšējām uz apaļā biskvīta.
  17. Ar plānu krēma kārtu pārklāj visu torti. Rotā pēc vēlēšanās un liek ledusskapī ievilkties 6 - 8 stundas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5288 reizes

,