• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Biskvīta torte ar dzērvenēm un olu krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 225 g mīksta sviesta
  • 225 g cukura
  • 4 olas
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 125 g mandeļu
  • 125 g miltu
  • 1 tējkarote mandeļu ekstrakta

Krēmam:

  • 4 olu dzeltenumi
  • 75 g cukura
  • 3 ēdamkarotes cietes
  • 450 ml piena
  • 30 g sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 8 ēdamkarotes dzērveņu ievārījuma
  • Glazūrai:
  • 250 ml saldā krējuma
  • 300 g piena šokolādes
  1. Mandeles sasmalcina kafijas dzirnaviņās.
  2. Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus un rūpīgi sajauc.
  3. Tad pievieno miltus, maltās mandeles,cepamo pulveri un mandeļu ekstraktu.
  4. Olu baltumus sakuļ ar elektrisko putotāju un rūpīgi iecilā pārējā masā.
  5. Mīklu ieklāj 20 cm lielā kūkas formā un cep 45 minūtes 190°C temperatūrā.
  6. Gatavo kūku atdzesē 10 minūtes formā un tad izņem no tās atdzesēties pilnībā.
  7. Krēms: Olu dzeltenumus sakuļ ar cieti un cukuru, tad pievieno pienu un karsē nelielā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.
  8. Tad noņem no karstuma un pievieno vaniļas ekstraktu, sviestu un rūpīgi samaisa, atdzesē.
  9. Atdzesēto biskvītu horizontāli sagriež 3 kārtās.
  10. Pamata biskvītu pārklāj ar 4 ēdamkarotēm ievārījuma un 1/2 atdzesētā krēma.
  11. Liek nākamo tortes kaŗtu un darbības atkārto.
  12. Glazūra: Ūdens peldē izkausē šokolādi, tad nedaudz atdzesē un sajauc ar saldo krējumu.
  13. Glazūru pārklāj pār tortes virskārtu un dekorē ar ogām, šokolādes skaidiņām, u.c.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3088 reizes

,,,,,