• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Biskvīta kūka ar vārīto krēmu un ogām


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 4 olas
  • šķipsniņa vanilas cukura

Krēmam:

  • 200 g sviesta
  • 2 ola dzeltenumi
  • 500 ml piena
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 30 g cietes

Papildus:

  • 2 - 4 ēdamkarotes sausserža ievārījuma
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju 5 - 10 minūtes puto olas, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  2. Tad pievieno izsijātus miltus un vaniļas cukuru, visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Viegli ietauko ar cepamo papīru pārklātu 20 - 23 cm lielu kūkas formu.
  4. Vienmērīgi ieklāj mīklu sagatavotaja formā un cep 190°C temperatūrā 30 minūtes.
  5. Krēms: Nelielā katliņā liek sildīties pienu, 2 olu dzeltenumus. Pakāpeniski pievieno cukuru un karsē līdz tas pilnība izkusis.
  6. Tad pievieno cieti un rūpīgi samaisa.
  7. Turpina karsēt līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot. Atdzesē.
  8. Pievieno masai sviestu un ar elektrisko putotāju visu saputo viendabīgā masā.
  9. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  10. Pamata biskvītu pārklāj ar sausseržu ievārījumu un krēmu, liek pāri otru biskvītu, nedaudz piespiež.
  11. Atlikušo krēma daudzumu klāj pār kūkas virsmu un sāniem.
  12. Dekorē ar svaigām ogām, ievārījumu vai pēc pašu gaumes.
  13. Ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2627 reizes

,,,,,,,,