• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Biskvīta kūka ar krēmsieru un augļiem


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 10 olas
  • 200 g cukura
  • 100 g miltu

Krēmam:

  • 510 g mīksta krēmsiera
  • 110 g mīksta sviesta
  • mazs iepakojums skāba krējuma
  • 140 g cukura

Augļu želejai:

  • 120 g džema
  • 400 g augļu
  • 6 ēdamkarotes cukura (ja augļu želeja ir bez cukura)
  • 20 g augļu želejas vai želantīns.
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  3. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo, kamēr cukurs izkūst, apmēram 3 minūtes.
  4. Pievieno miltus, labi samaisa.
  5. Olu baltumus saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu - miltu masā.
  6. Cepešplātī ieklāj cepamo papīru, iesmērē ar augu eļļu un pārkaisa ar miltiem.
  7. Vienmērīgi ieklāj 1/2 mīklu, izlīdzina.
  8. Cep 15 minūtes, neatverot cepeškrāsns durtiņas. Gatavu izņem, noņem papīru un atdzesē.
  9. Tādā veidā izcep arī otru biskvītu.
  10. Visas krēmam nepieciešamās sastāvdaļas sajauc ar mikseri un krēms ir gatavs.
  11. Uz viena biskvīta klāj krēmu, izlīdzina un liek pa virsu otru biskvītu.
  12. Virsmu pārsmērē ar mīļāko ievārījumu vai džemu, izkārto augļus.
  13. Pagatavo augļu želeju pēc instrukcijas un vienmērīgi pārklāj augļus.
  14. Ja izmanto želatīnu, tad izmanto 6 ēdamkarotes cukura, želejas pagatavošanai.
  15. Kūku uz nakti liek ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2303 reizes

,