• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Biskvīta kūka ar ķiršu – jogurta krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 olu baltums
  • 1 olu dzeltenums
  • 1 ēdamkarote verdoša ūdens
  • 40 g cukura
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 100 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 paciņa želatīna
  • 5 ēdamkarotes auksta ūdens
  • 450 g jogurta
  • 30 g cukura
  • 340 g konservētu ķiršu
  • 125 ml ķiršu sulas
  • 10 g cietes
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumu un ūdeni, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  2. Atsevišķi saputo olu baltumu gaisīgā masā un pievieno to olu dzeltenuma masai.
  3. Pakāpeniski masai pievieno miltus, kakao pulveri un cepamo pulveri, pēc katras pievienošanas reizes samaisot.
  4. 22 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā sagatavoto mīklu.
  5. Liek cepties 180 - 200°C temperatūrā 20 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu pilnībā atdzesē.
  7. Krēms: Želatīnu pārlej ar siltu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest. Pēc tam izkausē to.
  8. Sajauc jogurtu ar cukuru un ķiršu sulu. Nepārtraukti maisot pievieno izkausēto želatīnu.
  9. Tad masai pievieno ķiršus un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  10. Iegūto krēmu rūpīgi pārklāj pār atdzesēto biskvītu.
  11. Glazūra: 125 ml ķiršu sulas sajauc ar cieti.
  12. Atlikušo ķiršu sulu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno sulu ar cieti.
  13. Masu nedaudz atdzesē un pārlej pār kūkas virsmu.
  14. Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2568 reizes

,,,,,,