• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Biskvīta kūka ar aveņu ievārījumu


Foto: makeaheadmealsforbusymoms.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 170 g mīksta sviesta 
  • 170 g cukura 
  • 3 olas 
  • 170 g miltu 
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera 
  • 1 tējkarotes smalki sarīvētas citrona miziņas vai vaniļas esences 

Pildījumam:

  • 5 tējkarotes aveņu ievārījuma 
  • 150 ml 35% salda krējuma 
  • 25 g pūdercukura pārkaisīšanai 
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Ietauko divas 20 cm platas veidnes vai tortes veidni un ieklāj cepamo papīru.
  2. Saputo sviestu ar cukuru ļoti gaisīga masā. Pakāpeniski pievieno olas un tāpat tējkaroti miltu, katru reizi kuļot ar mikseri uz lēniem apgriezieniem. Rūpīgi iemaisa atlikušos miltus kopa ar cepamo pulveri un citrona miziņu vai vaniļas esenci, kā arī ēdamkaroti auksta ūdens.
  3. Mīklu ieliec abās veidnēs un izlīdzini virsmu. Cep 30 minūtes kamēr biskvīts ir kārtīgi pacelies, kļuvis brūns un stingrs. Atdzesē mīklu veidnēs apmēram 3 minūtes, pēc tam uzliec uz metāla režģa, lai atdziest pilnība.
  4. Saputo putukrējumu. Ieliec šķīvī mīklas pamatni un apsmērē ar ievārījumu, pēc tam putukrējumu un uzliec virsū otru pamatni. Beigās pārkaisi ar pūdercukuru un pasniedz.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5180 reizes

,,