• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Biezpiena zemeņu torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 75 g cukura
  • 40 g miltu
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 500 g biezpiena
  • želatīns
  • svaigas zemenes 
  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
  2. Olu baltumus sakuļ ar divām ēdamkarotēm ūdens un sāli.
  3. Pievieno olu dzeltenumus un cukuru - sakuļ.
  4. Pievieno izsijātus miltus - samaisa mīklu.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 250 grādu temperatūrai.
  6. Mīklu lej ieeļļotā veidnē(ar noņemamām malām), liek krāsnī, un cep 20-25 minūtes.
  7. Gatavu biskvītu atdzesē (no veidnes neizņem).
  8. Biezpienu samaļ, lai tas būtu maigāks.
  9. Biezpienu samaisa ar vaniļas cukuru.
  10. Atsevišķā bļodā samērcē daļu želatīna, kad tas kļuvis mīksts, nospiež lieko šķidrumu.
  11. želatīna daļu liek katliņā, uz lēnas uguns, un izšķīdina.
  12. želatīnam pievieno 2 tējkarotes biezpiena maisījuma, samaisa, un tikai tad, želatīna maisījumu pievieno atlikušajam biezpiena maisījumam.
  13. Visu kārtīgi samaisa, kad biezpiena masa sāk savilkties, to uzklāj biskvītam un liek ledusskapī uz pusstundu.
  14. Zemenes sagriež pēc savas gaumes, liek uz tortes virsmas.
  15. Atlikušo želatīnu izšķīdina kopā ar divām ēdamkarotēm cukura, aukstā ūdenī.
  16. Liek katliņu uz lēnas uguns, un, maisot uzvāra.
  17. Izņem torti no ledusskapja.
  18. Karstu želatīna šķidrumu uzlej zemenēm uz tortes, un liek atpakaļ ledusskapī uz 20 minūtēm. 
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3461 reizes

,