• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Biezpiena – zemeņu torte


Foto: povary.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g miltu
  • 80 g margarīna
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 500 g biezpiena
  • 300 ml saldā krējuma
  • 400 g zemeņu
  • 100 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 20 - 25 g želatīna

Dekorēšanai:

  • 300 g zemeņu
  1. Sajauc margarīnu ar cukuru un atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
  2. Tad sajauc visu kopā, pievieno olu un sāli, sāk mīklu mīcīt. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un ietauko kūkas formu, ieklāj cepamo papīru.
  4. Ieklāj mīklu kūkas formā un cep 15 minūtes. Kad biskvīts gatavs, tad ļauj tam atdzist.
  5. Uzbriedina želatīnu.
  6. Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
  7. Tad pievieno 300 g nomazgātas un nosusinātas zemenes.
  8. Uzbriedināto želatīnu izkausē.
  9. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un ,kopā ar želatīnu, pievieno to biezpiena masai.
  10. Visu labi samaisa un pievieno šķēlītēs sagrieztas atlikušās zemenes.
  11. Masu pārklāj pār pamatni un ievieto torti ledusskapī uz 1 stundu.
  12. Kūku rotā ar zemenēm un ieliek vēl uz 3-4 stundām ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6164 reizes

,,,,