• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Biezpiena – zemeņu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 olas
  • 1 1/2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 2 1/2 ēdamkarotes cukura
  • 150 ml piena
  • vaniļas cukurs
  • 500 g biezpiena
  • 400 ml saldā krējuma
  • 10 želatīna plāksnes
  • 500 g zemeņu
  • 1 ēdamkarote želejas (jebkuras)
  1. Ar elektrisko putotāju saputo 2 olu dzeltenumus un 2 ēdamkarotes cukura.
  2. Atsevišķi saputo olu baltumus ar atlikušo cukura daudzumu stingrā masā.
  3. Sajauc abas masas kopā, pievieno miltus, kartupeļu cieti un rupīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas viegli ietaukota un pārkaisīta ar miltiem.
  5. Liek cepties 200°C temperatūrā 20 minūtes.
  6. Krēms: Želatīna plāksnes pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj maliņā līdz būs nepieciešams.
  7. Neliela katliņā sajauc pienu ar cukuru un vaniļas cukuru, nedaudz uzsilda un pievieno uzbriedināto želatīnu.
  8. Atsevišķi saputo saldo krējumu un sajauc ar biezpienu.
  9. Bizpiena masai pievieno piena maisījumu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  10. Krēmu pārklāj pār biskvītu un ievieto kūku ledusskapī līdz masa pilnībā sastingst.
  11. Zemenes sagriež mazākās daļās, pārkaisa pār kūkas virsmu un pārlej ar želeju, kas sajaukta ar jebkuru sulu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4284 reizes

,,,,,