• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Biezpiena – zemeņu kūka „Vasaras rīts”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g biezpiena
  • 300 g skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 30 g želatīna
  • 2 - 3 banāni
  • zemenes (pēc garšas)
  1. Virtuves kombainā rūpīgi samaisa biezpienu ar skābo krējumu viendabīgā masā.
  2. Pievieno cukuru un maisa līdz tas pilnībā izkusis.
  3. Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest uz 15 - 20 minūtēm. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Atdzesēto želatīnu pakāpeniski pievieno biezpiena masai, nepārtraukti maisot.
  5. Banānus nomizo sagriež vidēji biezās šķēlītēs. Zemenes attīra no lapiņām un sagriež šķēlītēs vai lielākās daļās, pēc vēlēšanās.
  6. Iemaisa tos biezpiena masā un ieklaj to kūkas formā va stikla traukā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi.
  7. Ievieto kūku ledusskapī uz 6 - 8 stundām vai līdz masa sastingusi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2841 reizes

,,,,,,,