• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Biezpiena – zemeņu krēma rulete


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1/3 glāzes auksta vārīta ūdens
  • 2 šķipsniņas vaniļas cukura
  • 3/4 glāzes miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls

Vārītais krēms:

  • 250 ml piena
  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 90 g miltu
  • 10 g vaniļas cukura 
  • 250 g mīksta (istabas temperatūrā) sviesta

Krēmam:

  • 250 g biezpiena
  • 250 g zemeņu (svaigas/saldētas)
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • šķipsniņa vanilīna

Papildus:

  • mandeļu skaidiņas
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju 2 - 3 minūtes puto olas, tad pievieno cukuru un turpina kult vēl 2 minūtes.
  2. Pievieno ūdeni un vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri un pievieno olu maisījumam, sakuļ.
  4. Iegūto mīklu ieklāj 36 x 31 x 2 cm lielā kūkas formā (var lietot arī savādāku), kas pārklāta ar cepamo papīru un nedaudz ietaukota.
  5. Liek cepties 160 - 180°C temperatūrā 12 - 14 minūtes.
  6. Vārītais krēms: Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas.
  7. Atsevišķā kārtīgi sajauc cukuru ar miltiem un lēnām iemaisa olas, uzmanot, lai neveidojas kunkuļi.
  8. Pievieno vaniļas cukuru. Katliņā uzvāra pienu. Maisot pienu, lēnām pievieno sajaukto masu.
  9. Katliņu pārliek karstā ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz masa sabiezē. Uzmana, lai masa nepiedeg.
  10. Kad masa iegūst vienmērīgu konsistenci, katliņu liek vēsā ūdens peldē un pārklāj ar marli, lai neveidojas garoziņa.
  11. Ik pa brīdim apmaisot atdzesē.
  12. Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un pievieno atdzisušajam krēmam, visu masu rūpīgi saputo.
  13. Krēms: Ar elektrisko putotāju sajauc biezpienu un iepriekš pagatavoto vārīto krēmu.
  14. Ja jums ir saldētas zemenes, tad noskalojiet un nosusiniet tās, tad pievienojiet biezpiena masai.
  15. Tad pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru un turpina krēmu putot līdz tam viendabīga konsistence.
  16. Gatavo biskvītu izņem no formas un noliek uz līdzenas virsmas ar cepamo papīru uz leju.
  17. Tad sarullējiet to tā, it kā cepamais papīrs būtu krēms ( nepieciešams, lai rullējot ar krēmu, biskvīts neieplaisātu).
  18. Atkal izklājiet biskvītu, noņemiet cepamo papīru un pārziediet biskvītu ar krēmu, atstājot 3 - 5 ēdamkarotes krēma virsmai.
  19. Sarullējiet kūku un novietojiet uz servējamā šķīvja ar beigu malu uz leju.
  20. Pārklājiet kūkas virsmu ar atlikušo krēmu un pārkaisiet ar mandeļu skaidiņām.
  21. Ievietojiet ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6318 reizes

,,,,,,