Biskvītam:
-
3 olas
-
1 glāze cukura
-
1/3 glāzes auksta vārīta ūdens
-
2 šķipsniņas vaniļas cukura
-
3/4 glāzes miltu
-
1 tējkarote cepamā pulvera
-
1/4 tējkarotes sāls
Vārītais krēms:
-
250 ml piena
-
4 olas
-
100 g cukura
-
90 g miltu
-
10 g vaniļas cukura
-
250 g mīksta (istabas temperatūrā) sviesta
Krēmam:
-
250 g biezpiena
-
250 g zemeņu (svaigas/saldētas)
-
3 ēdamkarotes pūdercukura
-
šķipsniņa vanilīna
Papildus:
|
|
-
Biskvīts: Ar elektrisko putotāju 2 - 3 minūtes puto olas, tad pievieno cukuru un turpina kult vēl 2 minūtes.
-
Pievieno ūdeni un vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa.
-
Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri un pievieno olu maisījumam, sakuļ.
-
Iegūto mīklu ieklāj 36 x 31 x 2 cm lielā kūkas formā (var lietot arī savādāku), kas pārklāta ar cepamo papīru un nedaudz ietaukota.
-
Liek cepties 160 - 180°C temperatūrā 12 - 14 minūtes.
-
Vārītais krēms: Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas.
-
Atsevišķā kārtīgi sajauc cukuru ar miltiem un lēnām iemaisa olas, uzmanot, lai neveidojas kunkuļi.
-
Pievieno vaniļas cukuru. Katliņā uzvāra pienu. Maisot pienu, lēnām pievieno sajaukto masu.
-
Katliņu pārliek karstā ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz masa sabiezē. Uzmana, lai masa nepiedeg.
-
Kad masa iegūst vienmērīgu konsistenci, katliņu liek vēsā ūdens peldē un pārklāj ar marli, lai neveidojas garoziņa.
-
Ik pa brīdim apmaisot atdzesē.
-
Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un pievieno atdzisušajam krēmam, visu masu rūpīgi saputo.
-
Krēms: Ar elektrisko putotāju sajauc biezpienu un iepriekš pagatavoto vārīto krēmu.
-
Ja jums ir saldētas zemenes, tad noskalojiet un nosusiniet tās, tad pievienojiet biezpiena masai.
-
Tad pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru un turpina krēmu putot līdz tam viendabīga konsistence.
-
Gatavo biskvītu izņem no formas un noliek uz līdzenas virsmas ar cepamo papīru uz leju.
-
Tad sarullējiet to tā, it kā cepamais papīrs būtu krēms ( nepieciešams, lai rullējot ar krēmu, biskvīts neieplaisātu).
-
Atkal izklājiet biskvītu, noņemiet cepamo papīru un pārziediet biskvītu ar krēmu, atstājot 3 - 5 ēdamkarotes krēma virsmai.
-
Sarullējiet kūku un novietojiet uz servējamā šķīvja ar beigu malu uz leju.
-
Pārklājiet kūkas virsmu ar atlikušo krēmu un pārkaisiet ar mandeļu skaidiņām.
-
Ievietojiet ledusskapī uz nakti.
|