• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Biezpiena – vīnogu torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 200 g miltu
  • 150 g biezpiena
  • 50 g cukura
  • 1 ola
  • 6 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

Pildījums:

  • 400 g biezpiena
  • 2 olas
  • 125 g cukura
  • 50 g mannas graudu
  • 1 citrons
  • 300 g zaļo vīnogu (bez kauliņiem)
  1. Pārklāj 24 cm lielu kūkas formu ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Biskvīts: Virtuves kombainā vai ar blenderi sajauc biezpienu, olu, cukuru un sāli.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, cepamo pulveri un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu ietin folijā un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
  5. Pildījums: Biezpienu izberž caur sietiņu vai sasmalcina virtuves kombainā.
  6. Ar putojamo slotiņu saputo olu dzeltenumus ar 75 g cukura, līdz masa kļūst balta. Tad pievieno 1 citrona miziņas un ēdamkaroti citrona sulas.
  7. Pakāpeniski pievieno biezpienu un mannas graudus. Visu saputo ar elektrisko putotāju viendabīgā masā.
  8. Vīnogas nomazgā un atdala no ķekara.
  9. Mīklu izņem no ledusskapja un ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā ar maliņām uz augšu.
  10. Olu baltumus un atlikušo cukura daudzmu ar elektrisko putotāju saputo un rūpīgi iecilā biezpiena masā.
  11. Pārklāj pildīijumu pār mīklu un izkārto ogas, viegli iespiežot tās pildījumā.
  12. Liek kūku cepties aptuveni 30 - 40 minūtes, pārsedzot tās virsmu ar foliju.
  13. Kad kūka gatava atdzesē to 10 minūtes, neizņemot no cepeškrāsns. Tad atdzesē pilnībā un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
  14. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4264 reizes

,,,,,